شروط  احمدی نژاد برای ابقای ضرغامی در صدا وسیما

 

 

جرس: در حالی که منابع نزدیک به بیت رهبری از حدود یک ماه پیش از انشای حکم تمدید ریاست عزت الله ضرغامی به عنوان رئیس سازمان صداوسیما خبر داده اند، اما تاکنون خبری از صدور رسمی این حکم منتشر نشده است. آخرین خبرها حکایت از آن دارد که ابقای ضرغامی در پست ریاست سازمان صدا و سیما منوط به جلب نظر موافق احمدی نژاد و پذیرفتن شروط ویژه ای دارد که او پیش پای ضرغامی گذاشته است.

مرتضی نیک پندار: در حالی که منابع نزدیک به بیت رهبری از حدود یک ماه پیش از انشای حکم تمدید ریاست عزت الله ضرغامی به عنوان رئیس سازمان صداوسیما خبر داده اند، اما تاکنون خبری از صدور رسمی این حکم منتشر نشده است. آخرین خبرها حکایت از آن دارد که ابقای ضرغامی در پست ریاست سازمان صدا و سیما منوط به جلب نظر موافق احمدی نژاد و پذیرفتن شروط ویژه ای دارد که او پیش پای ضرغامی گذاشته است.

 

در سایت خبری عصر ایران که متعلق به برخی چهره های معتدل جناح راست است، چنین آمده است:" هر چند انتصاب رئیس سازمان صدا و سیما با مقام معظم رهبری است، اما برای ایجاد هماهنگی بین این رسانه و دولت مستقر، مقرر شده است که تعاملات این دو در سطح بهتری صورت گیرد". در همین حال شنیده های خبرنگار جرس حکایت از آن دارد که ضرغامی جلسات متعددی با حضور نمایندگان احمدی نژاد و همچنین سپاه پاسداران داشته است. از حسین طائب، فرمانده نيروي مقاومت بسيج سپاه پاسداران به عنوان یکی از حاضران در این جلسات نام برده شده است. رسانه های خبری حامی جنبش سبز پیش از این از طائب به عنوان یکی از چهره های اصلی هدایت کننده سرکوب ها و دستگیری های پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری نام می برند. همچنین گفته می شود که طائب هدایت شاخه عملیات روانی تیم مقابله کننده با معترضان به تقلب در انتخابات اخیر را برعهده داشته است. حسین طائب مدیر مسوول و سردبیر فصلنامه عملیات روانی متعلق به بسیج نیز هست. مهدی کروبی پس از پخش گزارش جنجالی بخش خبری30:20 شبکه دوم سیما درباره زنده بودن ترانه موسوی مدعی شد که این گزارش با ایده و هدایت شخص طائب تهیه شده است.

 

آنچنان که سایت خبری عصر ایران نوشته است، سه شرط از سوی نمایندگان محمود احمدی نژاد برای ضرغامی مطرح شده است. تغییرات در روزنامه پرتیراژ و ثروتمند جام جم - متعلق به صدا و سیما - یکی از این شروط است. برکناری برخی از معاونان کلیدی ضرغامی در صدا و سیما شرط دومی است که مطرح شده، همچنین لیستی ارایه شده است تا از به کارگیری ده ها نفر از پرسنل و مدیران میانی صدا و سیما و حتی برنامه سازان، تهیه کنندگان و مجریان خودداری شود. این در حالی است که پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیز منابع متعدد و موثقی از وجود لیست سیاه در تلویزیون خبر دادند که در آن نام بسیاری از هنرمندان و چهره های مشهوری که حامی رقبای محمود احمدی نژاد بودند، ذکر شده بود. مجید مجیدی، کارگردان مشهور سینما و سازنده فیلم تبلیغاتی میرحسین موسوی در دیداری با مقام رهبری اعلام کرد که صداوسیما نام وی را در لیست سیاه قرار داده است و البته گفت که تا وقتی ضرغامی در صداوسیما هست، حق ندارد تصویر او را پخش کند. همچنین محمدمهدی عسگرپور، مدير عامل خانه سينما در گفت وگویی با يک روزنامه اقتصادي خبر داد که شخصا لیست سیاه را دیده است. او در اين مصاحبه گفته بود که این لیست از سوی مرجع دیگری به ضرغامی ابلاغ شده است. عسگرپور تاکید کرده بود: "اين فهرست ظاهرا مخفي بود و فقط آدم هاي درون سيستم خودشان نام افراد فهرست را مي دانستند. چون من خودم فهرست را ديده ام، اين را مي گويم. حتي نامه اي که براي ضرغامي نوشته شده هم وجود دارد. اين فهرست با امضاي مدير يکي از شبکه ها بود که من ديدم. اصلا امضايي هم (به فرض)وجود نداشته باشد، به بعضي از همکاران ما که رفتند با تلويزيون کار بکنند، گفته شد شما نمي توانيد کار کنيد، چون اسمتان در فهرست است.اين ماجرا يعني ما فقط با سانسور اثر هنري مواجه نيستيم، حالا ديگر با سانسور آدم ها مواجه شده ايم که يکي يکي حذف مي شوند. "

 

گفتنی است که در طول یک سال گذشته خبرهای متعددی از اعمال فشار محمود احمدی نژاد و منابع نزدیک به او برای کنار گذاشته شدن برخی از چهره های مشهور تلویزیونی نیز شنیده شده بود . یکی از جنجالی ترین این موارد حضور عادل فردوسی پور در برنامه پربیننده نود بود. چهره ای که دستگاه ورزشی دولت احمدی نژاد دل خوشی از او نداشت، اما ضرغامی با وجود فشارهای فراوان حاضر به کنار گذاشتن او نشد . در بهمن ماه سال ۱۳۸۷ محمود احمدی نژاد طی نامه ای محرمانه به محمد علي آبادي رئيس وقت سازمان تربيت بدني به او وعده داد که با هماهنگی لازم با رهبری بعد از انتخابات ریاست جمهوری از پخش برنامه های غیر شرعی مانند نود جلوگیری خواهد شد. محمود احمدی نژاد در آن نامه به صراحت خبر از هماهنگی با رهبری برای تغییر عزت الله ضرغامی نیز داده بود. چهره دیگری که معضوب دولت احمدی نژاد بود، محمد صالح علا نام داشت که مجری برنامه پربیننده دو قدم مانده به صبح بود. پای بسیاری از چهره های روشنفکر و هنرمندی که در بایکوت جمهوری اسلامی بودند به برنامه صالح علا باز شد . روزنامه کیهان با انتشار مطالب متعددی ضمن افشای سوابق پیش از انقلاب صالح علا خواستار آن شد که او از صدا وسیما اخراج شود. این بار نیز ضرغامی زیر بار این فشار نرفت و برنامه صالح علا همچنان از شبکه ۴ سیما پخش می شود. با این حال در یک مورد دیگر فشارهای دولت احمدی نژاد برای برکناری شهرام گیل آبادی، مدیر وقت شبکه رادیوی جوان کارساز شد. گفته می شد که این مدیر شبکه رادیویی جوان به دلیل آنچه شهامت انتقاد آشکار از ضعف عملکرد دولت احمدی نژاد خوانده می شود، از این سمت خود برکنار شده است. با برکناری گیل آبادی مشی رادیو جوان که پرمخاطب ترین شبکه رادیویی کشور بود، نیز تغییر کرد.


هم اکنون مشخص نیست که نام چه اشخاصی در لیست سیاه ارایه شده توسط نمایندگان احمدی نژاد به عزت الله ضرغامی وجود دارد. اما آن طور که سایت خبری عصر ایران نوشته، ضرغامی برخی از شروط احمدی نژاد را پذیرفته و در حال تأمل و رایزنی درباره بقیه شرط ها و خواسته هاست.

 

جرس در گزارش های بعدی خود به بررسی عملکرد ضرغامی در طول پنج سال گذشته در صدا و سیما خواهد پرداخت.